Home » Onze stoffen

Onze stoffen

Tukkie's stoffen worden met zorg geselecteerd. We werken met drie typen stoffen: de rekbare prints, hydrofiel en babywafels. Hydrofiel staat bekend om zijn uitstekende vochtopnemend vermogen en is zacht voor de babyhuid. Hydrofiel wordt gebruikt voor de binnenkant van de slaapzakjes, maar is ook heerlijk aan de binnenkant van een badcape of wikkeldoek.

De stoffen met prints worden gebruikt voor de buitenkant van de slaapzakjes. Het zijn rekbare en daardoor heerlijk zachte en comfortabele stoffen die perfect zijn voor slaapzakjes en wikkeldoeken. We werken onder andere met French Terry's, tricots en sweatstoffen die meestal uit 95% katoen en 5% elasthaan bestaan.

Daarnaast hebben we nog de babywafel of bouclé wafel, een prachtige en hoogwaardige kwaliteit dikke en zachte wafelstof van 100% katoen die wel wat op badstof lijkt. 

Bij Tukkie staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We kopen kleinschalig in en ons stoffenaanbod varieert daardoor. Om verspilling tegen te gaan benutten we de reststukken die overblijven van de slaapzakjes en wikkeldoeken voor onze kleinere producten, zoals speenkoorden en speendoekjes. Bovendien gebruiken we zoveel mogelijk stoffen die het oeko-tex certificaat hebben. Dat betekent dat deze stoffen met veilige verfstoffen zijn bedrukt of geverfd. Wel zo fijn voor je kleintje en het milieu!